format site banner
Wilbert van der Ceelen
Associé
format site banner
format site banner
Wilbert van der Ceelen
Associé
format site banner

Hoe vaak lezen we niet: ‘Waar ligt een ondernemer wakker van?’.
De financiële gezondheid van een bedrijf is de grootste uitdaging voor een CFO. Knelpunten als de liquiditeitspositie, ontevreden klanten en het personeelsprobleem kunnen bijdragen aan een slechte nachtrust.

Maar waar lig ik nu wakker van als ervaren CFO en adviseur?
Van ondernemingen die beschikbare financiële en niet-financiële data tot hun beschikking hebben en deze nauwelijks inzetten om bovenstaande knelpunten aan te pakken. Een gemiste kans als u het mij vraagt.

De vraag die u uzelf als ondernemer zou moeten stellen is: ‘Welke informatie is essentieel voor een toekomstig succes van de onderneming?’.
Met eenvoudige maar heldere financiële analyses en business modellen kunnen ondernemers en CFO’s veel data inzichtelijk maken en complexe vraagstukken oplossen. Vraagstukken als bedrijfsstrategie, herfinancieringen, investeringsprojecten en winstgevendheid worden hiermee beantwoord. Maar ook eenvoudige zaken zoals; waar verdien ik nu mijn geld, wat zijn mijn directe en indirecte loonkosten en kan ik deze maand aan mijn betalingsverplichtingen voldoen, kunnen hiermee duidelijker worden.

Complexe kostbare IT-systemen zijn hiervoor niet noodzakelijk. Het opstellen van budgetten, financiële rapportages en KPI-dashboards kunnen ook met een kleine investering inzichtelijk gemaakt worden. Ik wil u hier graag bij adviseren en ondersteunen.

Waar slaap ik goed van?
Effectieve communicatie, teamwork, ownership en accountability van het management team. Maar misschien het allerbelangrijkste: vertrouwen in elkaar!

“It’s not just the numbers that matter”

Top